Fight against cancer

miércoles, 25 de septiembre de 2013

Herci

No va ésser fins a finals del segle XIX, quan un eminent físic alemany, Heinrich Rudolf Hertz va poder demostrar experimentalment que les ondes electromagnètiques poden viatjar a través de l'aire lliure i del buit, com habíen predit James Clerk Maxwell i Michael Faraday, reformulant les equacions de Maxwell.

Onda electromagnètica
 


Hertz va fer grans contribucions a la ciència, que van ser utilitzades per altres grans científics, com Marconi amb la construcció de l'emisor de ràdio; Aleksandr Stepánovich Popov, amb l'antena sense fils; Albert Einstein utilitzant el descobriment de l'efecte fotoelèctric de Herz, per a estudis amb la llum ultravioleta; Max Plank, Niels Bohr, ...

Va ésser una època de grans descobriments i contribucions científiques, que foren el germen de les Telecomunicacions, part de l'Informàtica, i d'altres ciències físiques.

La Radiació Electromagnètica ( radiació EM or EMR ) és un dels fenòmens fonamentals de l'electromagnetisme. Les ones es propaguen per l'espai, també com a particules fotó, portant energía radiant. El el buit, es propaguem amb una velocitat característica, la velocitat de la llum, normalment en llínia recta. EMR es emitit i absorbit per partícules carrregades.

Així, com a ona electromagnètica, té dos components, camp elèctric i camp magnètic, que oscil·len amb una relació fixa i perpendicular entre ells, en direcció de la propagació de la ona i la energía.

L'oscilació de l'ona es va mesurar en cicles per segon, de manera que la freqüència és el nombre d'oscilaciós en 1 segon

En honor a poder conéixer com es propaguen les ones electromagnètiques, com generarles i detectarles, i tots els avanços científics que van ocòrrer posteriorment, la Comisió Electrotècnica Internacional, en 1930, va nomenar, com a unitat de freqüència, l'Herci. Tot i així, no va ésser fins la Conferencia General de Pesos y Mesures de 1960 quan va reemplaçar a "cicles per segon" com a unitat del Sistema Internacional, per a la freqüència.
Fórmula de la Freqüència. T és el període.

1 cicle per segon = 1 Herci 
Curiosament, hui en dia hi ha diferents teories, les Teories de Cordes, que "per a dir-ho simplificadament", asumeixen que totes les partícules materials aparentment puntuals són en realitat estats vibracionals d'un objecte més bàsic anomenat corda, és a dir, que estaríem vibrant / oscilant sense adonar-nos.

Hui en dia, a més, sabem que la longitud d' ona (període espacial o distància de pulse a pulse) és inversament proporcional a la freqüència, coneixent la velocitat de propagació (en el buit és la velocitat de la llum blava (que viatja a 299.792.458 m/s)):


Així, tot l'espectre electromagnèctic, es classifica en funció de la longitud d'ona:
 
Legend:
γ= Gamma rays MIR= Mid infrared HF= High freq.
HX= Hard X-rays FIR= Far infrared MF= Medium freq.
SX= Soft X-rays Radio waves LF= Low freq.
EUV= Extreme ultraviolet EHF= Extremely high freq. VLF= Very low freq.
NUV= Near ultraviolet SHF= Super high freq. VF/ULF= Voice freq.
Visible light UHF= Ultra high freq. SLF= Super low freq.
NIR= Near Infrared VHF= Very high freq. ELF= Extremely low freq.


Freq=Frequency

 20 Hz y los 20 kHz - Espectre audible d'una persona sana.


Bibliografia:

- http://es.wikipedia.org/wiki/Hercio
- http://es.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Rudolf_Hertz
- http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_radiation
- http://es.wikipedia.org/wiki/Teor%C3%ADa_de_cuerdas
- http://ca.wikipedia.org/wiki/Radiaci%C3%B3_electromagn%C3%A8tica